Trumpi poolehoidjad: president teeb suurepärast tööd (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump kampaaniaüritusel Wilkes-Barre linnas.
USA president Donald Trump kampaaniaüritusel Wilkes-Barre linnas. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

USA president kohtus sel nädalal Wilkes-Barre linnas oma poolehoidjatega, kes kiitsid tema senist tegevust.

Hoolimata sellest, et käimas on uurimine Venemaa sekkumise kohta USA presidendivalimistesse ja et Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort on kohtu all, arvavad tema poolehoidjad, et president teeb suurepärast tööd.

Wilkes-Barre linnas Pennsylvania osariigis toimunud kampaaniaüritusest võttis osa suur hulk Trumpi poolehoidjaid, kelle meelest teeb president head tööd maksude alandamise, immigrantide riigist eemalehoidmise ja välismaa liidrite paikapanemisega. 

Kampaaniaüritusele kogunes suur hulk inimesi.
Kampaaniaüritusele kogunes suur hulk inimesi. Foto: Leah Millis / REUTERS / Scanpix

«A+,» hindas Trumpi tegevust kampaaniaüritusele koos abikaasa ja lapsega 100 kilomeetri kauguselt kohale sõitnud Suzie DeFranco.

Kõige enam valmistab DeFrancole rõõmu maksureform, mis tema sõnul säästab talle sel aastal 300 dollarit. Lisaks kiitis ta presidenti valimislubaduste hoidmise eest.

«Mulle meeldib asjaolu, et ta tahab ehitada müüri (USA-Mehhiko piirile),» sõnas 51-aastane Bryan Trojan.

«Immigrandid võtavad ära neilt inimestelt, kes siin riigis elavad. Ma mõtlen, et nad tulevad siia ja saavad valitsuselt abi, saavad igasugu asju ja võtavad neid ära kohalikelt, kes neid väga vajavad,» ütles ta.

Trumpi poolehoidjad kampaaniaüritusel.
Trumpi poolehoidjad kampaaniaüritusel. Foto: Leah Millis / REUTERS / Scanpix

«Ta asetab Ameerika esikohale. Ükskõik, mis olukorras: olgu tariifide või läbirääkimistega, ta asetab ameeriklased esikohale teiste riikide ees ja nii oleks pidanud alati olema,» sõnas Trumpi poolehoidja Phyllis Morgan. «Ta taastab Ameerika uhkuse.»

«Vaata mida ta on suutnud teha Põhja-Koreaga. Ma arvan, et tema läbirääkimisoskused on väga head,» lisas Morgan. Veel üks kohalolija tõdes Põhja-Korea läbirääkimisi silmas pidades, et Trump töötab rahu nimel.

Kui ajakirjanikud mainisid, et hiljuti on tulnud uudiseid sellest, et Põhja-Korea ei ole tuumarelva arendamist katkestanud, teatasid poolehoidjad Trumpi sõnu kasutades: «Need on libauudised.» 

«Ma ei usu enam midagi, mida räägib peavoolumeedia. Ma ei usu midagi, mida nad ütlevad,» sõnas DeFranco.

Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

Suur osa Trumpi poolehoidjaid väljendas arvamust, et president suudaks teha veel rohkem head, kui ta saaks Kongressilt rohkem toetust. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles