Kolmesetise lahingu võitnud Kontaveit alistas Montrealis Rio olümpiavõitja! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Paul Zimmer / imago/Paul Zimmer

Kanadas Montrealis alanud Rogers Cupi tenniseturniiri avaringis alistas Anett Kontaveit (WTA 30.) venelanna Jekaterina Makarova (WTA 46.) 4:6, 6:3, 6:1.

Esimeses setis nähti ühte servimurret, mille tegi Makarova 5:4 eduseisul. Teises setis jätkus tasavägist mängu 2:2 viigiseisuni. Seejärel läks Kontaveit servimurde abil ette 4:2 ja murdis 5:3 eduseisul taas venelanna pallingugeimi. Kolmandas setis tegi eestlanna kaks servimurret ning võitis kaks tundi ja üks minut kestnud kohtumise settidega 2-1.

Teises ringis võtab Kontaveit mõõtu Tšehhi esireketilt, maailma edetabeli kaheksandalt numbrilt Petra Kvitovalt.

Enne matši:

Kontaveit ja temast kaheksa aastat vanem Makarova on varem WTA turniiril kohtunud vaid korra, kui eelmisel aastal USAs Miamis peetud turniiril teenis 6:7 (1), 6:2, 6:2 võidu eestlanna.

Rio de Janeiro olümpiamängudel kaasmaalanna Jelena Vesninaga paarismängus võitjaks kroonitud Makarova on karjääri jooksul kaks korda jõudnud suure slämmi turniiril poolfinaali – 2014. aastal USAs ja järgmisel aastal Austraalias. Kontaveidil selliseid saavutusi kirjas pole.

Juhul kui Kontaveit venelannast jagu saab, siis järgmises ringis ootab eestlannat ees Tšehhi praegune esireket Petra Kvitovaga (WTA 8.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles