USA politsei päästis relvastatud meeste käes vangis olnud 11 nälginud last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Mexico osariigis hoiti vangistuses 11 nälginud last. Pildil on tuba, kust lapsed leiti.
New Mexico osariigis hoiti vangistuses 11 nälginud last. Pildil on tuba, kust lapsed leiti. Foto: EP/Scanpix

USA politsei viis New Mexico osariigis läbi operatsiooni hambuni relvastatud meeste vastu, et päästa 11 last, keda nad räpases urkas näljas hoidsid.

Siraj Wahhaj.
Siraj Wahhaj. Foto: EP/Scanpix

Operatsioon sai alguse eelmisel aastal Georgia osariigist Jonesborost, kus 39-aastasele Siraj Wahhajile esitati süüdistus oma kolmeaastase poja emalt röövimises.

Otsingud viisid New Mexico Taosi maakonda, kust leiti rehvidest ja muldrinnatisest ümbritsetud lagane krunt, kus Wahhaj hoidis koos täisealise Lucas Morteniga 11 last, kes elasid politsei sõnul kõige trööstitumates tingimustes ja suurimas viletsuses, mida nad kunagi on näinud.

Krunt, kus lapsi varjati.
Krunt, kus lapsi varjati. Foto: EP/Scanpix

Kohta jälgiti Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) abiga, kuid esialgu ei suudetud leida põhjendust sisenemisele. Siis aga edastas üks Georgia uurija New Mexico politseile «urkast» saadetud sõnumi: «Me nälgime, meil ei ole toitu ega vett.»

Lucas Morten.
Lucas Morten. Foto: Jerry Hogrefe / AP/Scanpix

Operatsiooni planeeriti hoolikalt, sest teati, et kaks meest on hambuni relvastatud. Kõik sujus siiski verevalamiseta ning Wahhaj ja Morten võeti kinni.

«Ainus toit, mida me seal nägime, oli paar kartulit ja karp riisi räpases treileris,» kirjeldas operatsioonist osa võtnud politseinik. «Aga kõige ootamatum ja südantlõhestavam oli see hetk, kui meie meeskond leidis tervelt viis täiskasvanut ja 11 last, kes nägid välja nagu kolmanda maailma põgenikud.»

Teiste hulgas oli kolm naist, kes ilmselt on laste emad. Kadunud kolmeaastasest poisist ei teadnud aga keegi midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles