Medvedev: Gruusia NATOsse astumine tooks hirmsa tüli (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: Alexander Astafyev / Sputnik / Scanpix

Vene peaminister Dmitri Medvedev ütles usutluses ajalehele Kommersant, et Gruusia liitumine NATOga tooks kaasa hirmsa tüli, vahendas portaal fontanka.ru.

Medvedevi arvates võib see vallandada hirmsa tüli. «Ma ei saa aru, milleks see vajalik on,» ütles peaminister. Seejuures rõhutas ta, et 2008. aasta Gruusia-Lõuna-Osseetia konflikt, millesse sekkus Venemaa, oli välditav.

Täna avaldatud Levada keskuse küsitluse kohaselt arvab umbes 60 protsenti venelastest, et Venemaa ja Gruusia vahel toimunud sõjas olid süüdi Gruusia, USA ja NATO. 

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kordas juulis NATO tippkohtumisel oma varasemat lubadust, et Gruusiast saab ühel päeval NATO liige. Vene president Vladimir Putin kostis selle peale koheselt, et Venemaa suhtub Gruusia ja Ukraina NATOsse astumisse halvasti. Vene presidendi sõnutsi on see «Otsene ja vahetu oht meie riigi julgeolekule».

Gruusia pürib NATO-sse 2003. aastast, pärast 2008. aasta augustisõda loodi NATO-Gruusia komisjon.

NATO liidrid teatasid 2008. aasta Bukaresti tippkohtumisel, et Gruusia ja Ukraina saavad ühel päeval alliansi liikmeks. Stoltenberg kordas seda lubadust eelmisel kuul NATO Brüsseli tippkohtumisel.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles