Aerutamise Eesti meistrivõistlustel tegid kaks meest puhta töö

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
seitsmekordne 2018 aasta Eesti meister süstal Kaspar Sula.
seitsmekordne 2018 aasta Eesti meister süstal Kaspar Sula. Foto: Erakogu

äinud nädalavahetusel toimusid rajatavas Aidu veespordikeskuses rajaaerutamise meistrivõistlused noortele ja täiskasvanutele. Kahel päeval võisteldi kolmel distantsil ja viies erinevas paadiklassis. Kokku osales 111 sportlast erinevatest Eesti aerutamisklubidest.

Noored võistlesid kahel päeval 1000 meetri ja 500 meetri distantsil. Parim süstasõitja noormeeste seast mõlemal distantsil oli Albert Orlov Pirita Aerutamisklubist ja neidude arvestuses Jelizaveta Fjodorova Narvast. Kanuuklassis võidutses mõlemal distantsil Tallinna Põhjakotka spordiklubi sportlane Timur Danilov.

Neidude kahesüstade arvestuses oli parim mõlemal distantsil Narva paatkond Varšavskaja-Fjodorova. Noormeeste kaheses süstas said Eesti meistritiitli 1000 meetri distantsil Pärnu sportlased Kevin Poljans ja Martin Eier ning 500 meetril Põhjakotka klubi sportlased Aleksei Lobanov ja Matvey Derkatšov.

Neljastel süstadel olid neidudest parimad Põhjakotka klubi paatkond Remme-Karotam-Koševaja-Kurg ja noormeestest Pirita Aerutamisklubi noorsportlased Orlov-Normet-Saar-Pekhenko.

Täiskasvanud võistlesid lisaks 1000 ja 500 meetrile ka 200 meetri sprindidistantsil.

Süstaaerutaja Kaspar Sula krooniti sel aastal 7 kordseks Eesti meistriks, võites ära kõik distantsid ja paadiklassid. Parimaks kanuuaerutajaks tuli sel aastal Joosep Karlson, kes võitis võimalikust kuuest kuldmedalist kuus.

Naiste arvestuse võidutses 1000 ja 500 meetril Pirita klubi esindaja Nina Riosa ning 200 meetrisel distantsil oli parim Narva esindaja Natalja Tortsova.

Tuleval nädalavahetusel võistlevad Eesti parimad juba Leedus, Trakais Balti matšil ning augusti lõpus Portugalis peetavatel Aerutamise Maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles