Poeg võib president Trumpi jaoks nõrgaks lüliks osutuda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunior ja seenior. Donald Trump noorem (vasakul) ja president Donald Trump.
Juunior ja seenior. Donald Trump noorem (vasakul) ja president Donald Trump. Foto: JEWEL SAMAD / AFP

USA president Donald Trump on mures, sest tema poeg Donald Trump noorem võib osutuda nõrgaks lüliks seoses uurimisega, mis presidendi sidemeid Venemaaga lahkab, teatasid CNNile Valge Majaga seotud allikad.

Trump on mitme kuu jooksul tundnud muret, et Muelleri uurimine võib jõuda tema perekonna ja ka tema väimehe Jared Kushnerini. Allika sõnul olevat Muelleri tähelepanu viimastel nädalatel nihkunud tema poja Donald noorema poole. Allika sõnul on just poja uurimine põhjuseks, miks Trump Muellerit oluliselt intensiivsemalt ründama on hakanud - president ei soovi, et Mueller tema perekonda uuriks.

Noorem Trump ja tema advokaat on alati väitnud, et on rääkinud tõtt. Samas on kahtluse alla sattunud väited, mille ta tegi senati õiguskomiteele ja ka avalikkuses. Trump noorema sõnul ei rääkinud ta oma isale 2016. aastal Trump Toweris toimunud kohtumisest Vene advokaadiga, kes lubas pakkuda kompromiteerivat materjali Hillary Clintoni kohta.

Trumpi pikaaegne advokaat Michael Cohen on aga väidetavalt valmis presidendi vastu tunnistama ja ütlema, et Trump teadis oma poja ja Vene advokaadi kohtumisest enne selle toimumist. Siiani on riigipea väitnud vastupidist.

Endine Valge Maja kommunikatsioonidirektor Anthony Scaramucci ning endine peastrateeg Steve Bannon on mõlemad väitnud, et kui Trump ei teadnud kohtumisest enne, siis kuulis ta sellest kahtlemata vahetult peale toimumist.

President ise väitis Twitteris, et ta pole mures. «Libauudised teatavad väljamõeldud loost, et ma olen mures kohtumise pärast, mis mu suurepärasel pojal, Donaldil, Trump Toweris oli. See oli kohtumine, et saada teavet vastase kohta, täiesti legaalne ja poliitikas alati kasutatud. See ei jõudnud kuskile. Ma ei teadnud sellest!»

Trump noorema kohtumise osas on Valge Maja ja presidendi õigusnõunikud andnud vastuolulisi tunnistusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles