Puhkajad uputavad kauni ranna prügisse (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkajate rohkus reostab liivaranda.
Puhkajate rohkus reostab liivaranda. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Soojad ilmad ja tasuta ühistransport toovad Ida-Virumaa Toila randa tavalisest rohkem inimesi, kes aga kipuvad seal lagastama, vaatamata prügikastide olemasolule.

Hügieenisidemed riietuskabiinides, Pampersi mähkmed, joogitopsid ja krõpsupakid tuule käes lehvimas − selline pilt võtab Toila ranna külastajat ikka ja jälle vastu, kirjutab Põhjarannik.

Lõpuks läks olukord nii hulluks, et kohalik aktivist Kersti Raja otsustas oma kaaslasega korraldada vabatahtliku koristusaktsiooni, mille käigus kogunes ainult aktiivses kasutuses olevalt rannaalalt seitse kotitäit prügi.

Toila abivallavanem Urmas Aunap tunnistas, et suur puhkajate laviin on ranna heakorda halvendanud. «Eks me püüame seda tulekahju kustutada. Siin on oma roll kuumalainel ning tasuta ühistranspordil. Inimesed on erisugused ning suhtumine loodusesse samuti isesugune. Kui isegi avalikud WCd soditakse täis ja rikutakse ära, mis siis muust veel rääkida,» rääkis ta. Abivallavanema sõnul koristatakse randa praegu iga päev hommikul ja õhtul.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles