Bulgaaria maffiaboss arreteeriti Istanbulis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseiohvitser.
Türgi politseiohvitser. Foto: Emrah Gurel / AP / Scanpix

Laupäeval pidas Türgi politsei kinni Interpoli taga otsitava Bulgaaria maffiabossi Dimitar Željazkovi, tema tüdruksõbra ja kuus Željazkovi heaks töötanud meest.

Bulgaaria võimud olid saanud informatsiooni, et Željazkov on riigist pagenud ja palusid Interpolil välja anda rahvusvahelise tagaotsimiskäsu. 

Istanbuli politsei organiseeritud kuritegevuse üksusel oli andmeid, et tagaotsitav peatub Istanbuli Bakırköy linnaosa hotellis. Nad korraldasid operatsiooni Željazkovi tabamiseks. Samuti kinni peetud viis bulgaarlast ja Željazkovi tüdruksõber on riigist välja saadetud. Kuues mees, kes on Türgi kodanik, on katseajal vabastatud. 

Bulgaaria võimud on esitanud palve Željazkovi väljaandmiseks. Oodatakse, et vastav protsess algab peagi. 

2016. aastal osales Željazkov tulevahetuses Bulgaaria rannakuurortis Sunny Beachis. Željazkov sai raskelt vigastada, üks tema kaaslastest hukkus. 

Željazkov on Bulgaarias organiseeritud kuritegevuses süüdi mõistetud 2008. aastal. Sellele järgnes rahva pahameel, kui näis, et narkootikume vahendanud maffiabossile sai vanglas osaks eeliskohtlemine. Ta vabanes vanglast 2012. aastal. 

2005. aastal seostati Željazkovi pommipahvatlusega, kus hukkus 2-aastane laps. Pomm oli pandud endise politseiniku Rali Penkovi auto alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles