Süüria loob põgenike naasmist koordineeriva komisjoni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenike lapsed Azraqi laagris Põhja-Jordaanias.
Süüria põgenike lapsed Azraqi laagris Põhja-Jordaanias. Foto: KHALIL MAZRAAWI / AFP / Scanpix

Süüria valitsus moodustab komisjoni, mis hakkab seitsme sõja-aasta jooksul riigist põgenenud inimeste tagasipöördumist koordineerima, teatas Süüria riigimeedia.

Valitsus otsustas pühapäeval luua koordineeriva organi välismaale suundunute kodulinnadesse ja -küladesse naasmiseks, vahendas uudisteagentuur SANA.

ÜRO andmetel on Süüriast kodusõja eest põgenenud üle viie miljoni inimese. Üle poole neist on Türgis, ülejäänud jagunevad peamiselt Liibanoni ja Jordaania vahel.

Komisjon astub samme põgenike staatuse lahendamiseks ja nende tagasipöördumise kindlustamiseks, kui piirkondades muutub taas turvaliseks ja põhiteenused taastuvad, selgitas SANA.

Komisjoni ülesandeks on kindlustada 2011. aastal puhkenud sõja eest pagenutele kodumaal normaalne elu ja praktiline töö nagu enne sõda.

Selleks tõhustatakse kontakte sõbralike riikidega, et naasmist kergendada, lisas uudisteagentuur.

Pärast Venemaa sekkumist 2015. aastal on Süüria valitsusväed suutnud mässulised ja džihadistid suurest osast nende vallutatud aladelt välja tõrjuda.

Juulis tutvustas Venemaa USA-le põgenike koordineeritud naasmise plaani, mis näeb ette Liibanoni ja Jordaaniaga töörühmade moodustamist ning USA ja Vene ametnike kaasamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles