Isa ja tütre ühisest hobist sirgus suur ralliühing

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajal, mis oli algul mõeldud harjutamiseks, toimuvad nüüd suured rallivõistlused.
Rajal, mis oli algul mõeldud harjutamiseks, toimuvad nüüd suured rallivõistlused. Foto: MTÜ Rallirada Facebook

Lepnal kihutavad juba pea kümnendat aastat võidu tõsised ralliässad. MTÜ Rallirada, mis juba kuus aastat rallivõistlusi korraldab, sai alguse isa ja tütre ühisest hobist.

Ühel hetkel kasvas hobisõitjate vajadus raja järele nii suureks, et tuli luua oma rada. Vello Tiitus, MTÜ Rallirada eestvedaja, otsustaski siis, et harjutamiskoht peab olema käepärast, ning rada sai sisse lükatud. Väikesest harjutusrajast sai aga alguse suurem ettevõtmine – peagi tulid rajale sõitma nii sõbrad kui ka sõprade tuttavad.

Nüüd toimuvad rallirajal aasta ringi võistlused, kus osalejate arv küündib pea 100 võistlejani, kusjuures osa võtavad nii kohalikud kui ka üle Eesti kohale tulnud sõitjad. Tiitus meenutab, et paar aastat tagasi osales võistlustel ka üks naisterahvas Rootsist, kes kaugelt maalt tulnuna ka poodiumikoha saavutas. Muide, Ralliraja võistlustel on tõepoolest lisaks eri kategooriatele ka naiste- ja noortesõidud, kuid neiski valitseb tihe konkurents – sõitjaid leidub, olenemata soost ja vanusest. Lisaks saab võistelda nii esi-, taga- ja nelikveo klassis kui ka SU klassis, kus võistlevad Nõukogude Liidus valmistatud tagaveolised autod. Ka neid vanu Vene autosid näeb Tiituse hinnangul võistlustel tihti, mõni rohkem üles putitatud, mõni lihtsalt garaažist välja veeretatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles