Hispaania kohus: opositsioonijuht sai magistrikraadi korruptiivselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania Rahvapartei (PP) Pablo Casado tõrjus eilsel pressikonverentsil süüdistusi magistrikraadi pettusega saamises.
Hispaania Rahvapartei (PP) Pablo Casado tõrjus eilsel pressikonverentsil süüdistusi magistrikraadi pettusega saamises. Foto: CHEMA MOYA / EPA / SCANPIX

Hispaania kohus jõudis täna seisukohale, et suurima opositsioonierakonna, konservatiivse Rahvapartei (PP) juht Pablo Casado sai teaduskraadi kahtlustäratval viisil.

Casado, kes asus PP etteotsa läinud kuul, eitas väärkäitumist ning väitis, et tal puudub teadmine, et üheksa aasta eest saadud magistrikraad oleks antud talle alusetult. Ta kinnitas, et ei kavatse partei juhtimisest loobuda.

Kohtu sõnul ei saa nad asja arutada, kuna parlamendiliikmele kehtib saadikupuutumatus, kuid nad andsid juhtumi edasi Hispaania ülemkohtule, kes peab nüüd otsustama, kas kaasuse uurimist jätkata. Riigi ülemkohtul on lõplik sõna puutumatuse küsimustes.

Madalama astme kohus jõudis aga seisukohale, et tervele reale inimestele, nende seas Casadole kraadi andmise puhul on märke altkäemaksust.

«Kursuse juht käitus nii, et kindlale, valitud seltskonnale tudengitele anti magistrikraad kingitusena ilma igasuguste akadeemiliste saavutusteta,» seisis otsuses.

Casado tõrjus pressikonverentsil süüdistusi: «Mitte mingil juhul pole ma võtnud vastu kingitust ega nõudnud midagi, mida ei saanud teised tudengid.»

Casado sai magistrikraadi 2009. aastal Kuningas Juan Carlose ülikoolist Madridis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles