President saabus Turja sadamat avama jalgrattal (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid kiitis Turja kalastajate seltsi ettevõtmist.  Pildil koos seltsi juhatuse liige Indrek Iljasega.
Eesti president Kersti Kaljulaid kiitis Turja kalastajate seltsi ettevõtmist. Pildil koos seltsi juhatuse liige Indrek Iljasega. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Laupäeval tegi president Kersti Kaljulaid meeldiva üllatuse Saaremaa Turja küla elanikele ja paljudele ümbruskonna inimestele, kui sõitis jalgrattal Kungla sadama lähistelt uuenduskuuri läbinud Turja sadamat avama.

«Kui kuulsime, et president siinkandis viibib, siis kutsusime teda sadamat avama. Ta võttis ettepaneku vastu. Palusime tal lindi läbi lõigata ja hiljem ka kõigile kohaletulnutele pidupäevatorti pakkuda,» rääkis Saarte Häälele Turja kalastajate seltsi juhatuse liige, sadama rekonstrueerimise üks algajatest Indrek Iljas.

«Siin on üsna palju puutumata loodust. Loodan, et see ilus paik meelitab siia ka kaugemalt tulnud inimesi ja kohalikel meestel on nüüd paremad võimalused uuenenud sadamast kalavetele minna. Ennekõike ongi see ju kalastajatele tehtud sadam. Tunnustada tuleb külameeste ettevõtlikkust,» kiitis president Kaljulaid Turja kalastajate seltsi liikmete initsiatiivi sadama rekonstrueerimisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles