FSB agent üritas opositsionääri lillebuketiga üle meelitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB agendid.
FSB agendid. Foto: Sputnik/Scanpix

Oligarh Mihhail Hodorkovski poolt asutatud opositsiooniliikumise Avatud Venemaa pressisekretär Natalja Grjaznevitš väitis, et talle lähenes hiljuti Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) teenistuja, kes üritas naist oma poolele üle meelitada.

Naise sõnul tuli FSB värbaja tema ukse taha 3. augustil koos lillebuketiga, mida ta naisele pakkuda üritas. Mees ei avaldanud oma nime. «Ta oli rahulik, naeratas ja vastas väga õrnalt ning puiklevalt. Ta üritas jätta muljet, et teab minust rohkem, kui ma arvata oskan ning üritas mulle järjepidevalt lilli anda,» meenutas pressisekretär eile Facebookis.

Kui nad veidi aega hiljem kohtusid, teatas mees, et töötab FSB heaks ning pakkus naisele võimalust informaatorina töötada. Grjaznevitš ähvardas pakkumisest avalikult rääkida, mille peale mees vihjas, et selline tegu võib pressisekretärile halvasti mõjuda, sest FSB-l on tema kohta andmeid. «Neil võib sinu kohta materjali olla, aga ärge arvake, et nende heaks töötamine teid päästab,» hoiatas Grjaznevitš sotsiaalmeedias.

Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: Matt Dunham / AP / Scanpix

FSB on varasemalt Grjaznevitšit küsitlenud seoses Hodorkovski naftafirmaga Jukos, mis 2007. aastal pankrotti viidi. Paar aastat tagasi korraldas politsei Grjaznevitši kodus läbiotsimise ning konfiskeeris kogu elektroonika ja dokumendid. Kuigi läbiotsimine korraldati väidetavalt seoses Jukosega, muudab selle halenaljakaks fakt, et Grjaznevitš käis Hodorkovski arreteerimise ajal 2003. aastal alles üheksandas klassis.

Alates eelmisest aastast on Vene politsei otsinud läbi mitmete Avatud Venemaa töötajate kodud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles