Margus Tsahkna kinnitas, et liitub Eesti 200-ga (34)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 26JUN17.

tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 26JUN17. tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu fraktsioonitu liige, endine Isamaa esimees Margus Tsahkna kinnitas, et liitub parteiks pürgiva MTÜ-ga Eesti 200.

«Ei ole mingi saladus, et ma olen osalenud Eesti 200 erinevatel aruteludel ja koosolekutel ja ma pean tunnistama, et nii sisukaid, kompetentseid ja Eesti tulevikule mõtlevaid ideid ja arutelusid ei ole ma oma varasemas poliitilises elus kogenud,» kommenteeris Tsahkna.

Enda sõnul soovis ta näha, kas oma valdkonna tegijatel on piisavalt südikust julgust ja pealehakkamist tulla selle liikumisega välja ning kas nad saavad jalad alla. «Täna ma võin öelda küll, et Eesti 200 liikumine on korraliku tugeva võrgu tekitanud ja mu enda soov on ka anda oma panus sellesse,» sõnas endine Isamaa esimees, lisades, et Eesti 200 on end kolme kuuga piisavalt tõestanud.

Selle otsuse, kas Eesti 200st saab ka partei, peavad Tsahkna sõnul vastu võtma liikmed ise. «Mina ise sinna aktiivselt sekkuda ei taha,» sõnas riigikogu liige. Küll aga ei oleks tal midagi selle vastu. «Mul näiteks ei ole täna sellist kindlat erakonda, kelle poolt ma tahaksin järgmise aasta märtsis hääletada ja neid inimesi on väga palju. Nende inimeste nimel ma loodan, et nad selle otsuse langetavad,» selgitas Tsahkna.

Seeder: Tsahkna otsus ei üllata

«Need, kes on poliitikaga kursis, teavad, et Tsahkna on olnudki Eesti 200 loomise taga,» märkis Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, lisades, et nüüd tuleb seltskonnal erakonna loomiseks kokku saada minimaalselt 500 liiget.

Seedri sõnul on raske hinnata, kellele Eesti 200 võiks olla kõige suuremaks konkurendiks. «Tundub, et nad soovivad jääda salapäraseks uueks jõuks ja mängida uudsuse peale. Seniste sõnumite põhjal on raske öelda, kas tegemist vasak- või parempoolse jõuga, liberaalide või konservatiivsetega. Praegu võimatu öelda, milliseks peaks maailmavaateline platvorm kujuneda, aga eks enne valimisi saame teada,» arutles Seeder.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles