Video: tervisejooksu teinud noor naine jäi kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mollie Tibbetts
Mollie Tibbetts Foto: / AP/Scanpix

USAs Iowas jäi juuli keskel kadunuks tervisejooksu teinud noor naine, keda politsei ei ole seni leidnud.

20-aastane Mollie Tibbetts läks oma kodulinnas Brooklynis 18. juulil jooksma, kuid koju tagasi ei jõudnud ja pere teatas ta kadumisest politseile, edastab cnn.com.

Iowa Brooklyn
Iowa Brooklyn Foto: wikipedia.org

Tibbettsi pere asus ühisrahastamise abil raha koguma, et naise jälile viiva vihje eest maksta. Nüüdseks on koos 277 178 dollarit (umbes 240 000 eurot).

«Sellist inimese kadumist ei ole Iowas Brooklynis enne aset leidnud,» teatas organisatsiooni Crimestoppers of Central Iowa asejuht Greg Willey.

Naise vanemad, Laura Calderwood ja Rob Tibbetts tegid sotsiaalmeedias pöördumise, et kõik, kes on kuskil Molliet näinud, annaksid sellest teada. Pere arvates on naine elus, kuid keegi röövis ta ja hoiab teda vangistuses.

Lisaks Iowa politseile tegeleb selle kadumisjuhtumiga USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI), mille esindajad vaatasid läbi  Mollie Tibbettsi sotsiaalmeedia, internetikasutuse ja mobiiltelefoni andmed.

Veel oli naisel jooksmise ajal käivitatud ta keha funktsioone jälgiv rakendus ja ka sellest loodetakse saada informatsiooni. Tibbettil olid jalas musta värvi liibuvad jooksupüksid ja roosa jooksusärk, jalas kandis ta erksavärvilisi jooksujalatseid.

Mollie Tibbetts
Mollie Tibbetts Foto: / AP/Scanpix

Iowa ülikoolis psühholoogiat õppiv Mollie Tibbets tegeleb lisaks jooksmisele ka teatriga ning ta on võitnud kõnevõistlusi.

Väljaande Des Moines Register teatel leiti 5. augustil Iowa Lee maakonnas paarikümneaastase naise surnukeha, kuid see ei olnud siiski Tibbetts.  

Politsei ja FBI on seni saanud selle naise kadumisega seoses üle 200 vihje, kuid mitte üksi neist ei ole viinud juhtumi lahendamiseni.

Iowa politsei esindaja, kriminaaluurija Kevin Winkeri teatel uuritakse juhtumit kui kadumist.

Iowa kriminaaluurija Kevin Winker
Iowa kriminaaluurija Kevin Winker Foto: Ryan J. Foley / AP/Scanpix

«Jätkame erinevate andmete uurimist, seni meil konkreetseid kahtlusaluseid ei ole,» lausus politseinik.

Mollie Tibbetts kolis sel suvel oma poiss-sõbra Dalton Jackiga kokku elama. Politsei teatel ei ole noormees oma tüdruksõbra kadumisega seotud ja teda ei peeta kahtlusaluseks. Sama kehtib ka Tibbettsi vendade, 21-aastase Jake Tibbettsi ja 17-aastase Scott Tibbettsi kohta.

Politsei ja FBI teatel tegid nad naise internetikasutamise ja kehafunktsioonide rakenduse abil ta kadumisaja enamvähem kindlaks.

Des Moinesi politseijuhi Billi Moulderi teatel uurimine kestab ja informatsiooni jagamine selles faasis võib uurimist kahjustada ning selle tõttu  avaldatakse vähe infot.

Uurijate sõnul võivad meediaspekulatsioonid mõjutada uurimise käiku ja ka võimaliku kurjategija käitumist.

Poiss-sõbra teatel saatis Mollie talle kadumispäeval endast Snapchatis pildi. Noormees, kes töötab Brooklynist eemal, nägi seda kell 22.00 kohaliku aja järgi, kuid oletatavalt saatis naine pildi varem.

Snaptchati pildil on Mollie Tibbettsit näha siseruumis, oletatavalt majas, kus ta kallim elab koos oma venna ja venna kihlatuga. Naine oli seal kallima ja ta venna koera hoidmas.

Paar Brooklyni elanikku nägid Tibbettsit 18. juulil kella 19.30 paiku kohaliku aja järgi jooksmas.

Kui Mollie Tibbetts 19. juuli hommikul ikka kadunud oli ning ei vastanud helistamisele ja sõnumitele, käivitas politsei otsimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles