Kontaveit jäi kahekordsele Wimbledoni meistrile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Eric Bolte / Eric Bolte-USA TODAY Sports/Sipa USA

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 30.) kaotas Kanadas Montrealis toimuval 2,82 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri teises ringis tšehhitar Petra Kvitovale (WTA 8.) 3:6, 4:6.

Esimeses setis murdis Kvitova Kontaveidi pallingugeimi eduseisuks 3:1, kuid eestlanna murdis tšehhitari pallingugeimi kohe tagasi. Viigistada Kontaveidil ei õnnestunud, sest Kvitova murdis eestlanna servigeimi teist korda järjest. Kuna rohkem servimurdeid ei nähtud, kuulus avasett 6:3 Kvitovale.

Teine sett algas kohe Kvitova servimurdega, mis jäi ka ainsaks. Kontaveit võitles veel otsustavas geimis välja kaks murdepalli, kuid need jäid realiseerimata. See tähendas Kvitovale 6:4 setivõitu ning ligi poolteist tundi kestnud matš läks settidega 2-0 tšehhitarile.

Enne mängu:

Kui Kontaveit on WTA tabelis 30. real, siis kahekordne Wimbledoni naisüksikmängu võitja Kvitova kõrgel kaheksandal kohal. Omavahel on varem mängitud kolm korda ning kui kahel esimesel korral jäi peale tšehhitar, siis viimati oli Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis 7:6(6), 7:6(4) parem Kontaveit.

Rogers Cupi avaringis alistas eestlanna avaseti kaotuse järel 4:6, 6:3, 6:1 Venemaa tennisisti Jekaterina Makarova. Kvitova pääses tänu kõrgele tabelikohale ja asetusele otse teise ringi. Montreali turniiril osaleb maailma 30 paremast naisest koguni 26, eemale jäävad vaid Madison Keys (WTA 16.), Coco Vandeweghe (WTA 24.), Dominika Cibulkova (WTA 25.) ja Serena Williams (WTA 26.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles