Hispaania politsei pidas kinni seitse inimkaubitsejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal on meritsi Euroopasse sisenenud ligi 60 000 majandusmigranti ja sõjapõgenikku.
Sel aastal on meritsi Euroopasse sisenenud ligi 60 000 majandusmigranti ja sõjapõgenikku. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix

Hispaania politsei pidas kinni seitse inimest, keda kahtlustatakse sadade dokumentideta migrantide toimetamises Prantsusmaale, teatas täna Euroopa Liidu korrakaitseagentuur Europol.

Arvatakse, et jõuk smugeldas umbes 300 migranti prantsuskeelsetest Aafrika riikidest Põhja-Hispaaniasse ja sealt edasi Prantsusmaale.

Juuli lõpus aset leidnud missiooni käigus vahistati Madridis üks ja Põhja-Hispaanias Guipuzcoas kuus kahtlusalust. Vahistamiste käigus leiti Guipuzcoas asuvast korterist ka kaheksa Prantsusmaale toimetamist oodanud põgenikku.

Inimkaubitsemisega tegelenud organiseeritud kuritegevuslik grupeering koosnes Sahara-tagusest Aafrikast pärit inimestest. 

ÜRO migratsiooniameti IOM andmetel on sel aastal Hispaaniasse meritsi saabunud ligi 24 000 migranti ja põgenikku. Seda on ligi kolm korda rohkem kui eelmisel aastal.

Hispaaniast on saanud populaarseim sihtpunkt üle Vahemere Euroopasse minekuks, sinna on tulnud 40 protsenti kõigist Vahemere ületajatest.

Kokku on tänavu meritsi Euroopasse sisenenud ligi 60 000 majandusmigranti ja sõjapõgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles