Kaitseminister: Hispaania hävitajate töö võtavad üle portugallased (15)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jüri Luik.
Kaitseminister Jüri Luik. Foto: Marianne Loorents

Kaitseminister Jüri Luik ütles Postimehele, et Hispaania õhuturbe üksuse töö võtavad olukorra selginemiseni üle portugallased.

«Olukorra selginemiseni on Hispaania õhuturbe hävitajad valmidusest maha võetud. Missiooni jätkab nende asemel põhiüksus Portugal, Hispaania on hetkel varuüksus,» ütles kaitseminister Jüri Luik.

«Tegemist on äärmiselt haruldase ja kahetsusväärse intsidendiga. Kõige peamine on tagada ohutus ning koostöös liitlastega välja selgitada juhtunu asjaolud, millega Kaitsevägi hetkel aktiivselt tegeleb,» ütles Luik. 

Hispaania õhuturbe meeskonna baas on Leedus.

Jüri Ratas: intsident on kahetsusväärne

Peaminister Jüri Ratas ütles Hispaania õhuturbe hävitaja eksimust kommenteerides, et õppuste läbiviimine on rutiinne osa õhuturbe tõhusana hoidmisest, kuid seda tehes tuleb eelkõige lähtuda Eesti elanike turvalisuse tagamisest.

«Täna aset leidnud ehmatav vahejuhtum möödus senise info kohaselt tänu Jumalale ilma inimohvriteta, kuid on sellest hoolimata äärmiselt kahetsusväärne,» ütles Ratas.

Peaministri hinnangul on antud juhtumi puhul kõige olulisem Eesti elanike turvalisuse tagamine ning sellest tuleb kõigil osapooltel oma tegevuses lähtuda.

«Olen veendunud, et kaitsevägi koos õhuturbemissioonil osalejatega uurivad juhtunut ja seotud asutused teevad kõik endast oleneva, et inimeste turvalisust tagada,» ütles Ratas.

«NATO õhuturbemissioon on oluline osa Eesti riigi julgeoleku tagamisest. Harjutamine ja õppuste läbiviimine on rutiinne osa õhuturbe tõhusana hoidmisest,» ütles peaminister.

Alates 2004. aastast, mil Eesti liitus NATOga ja meie õhuruumi on turvanud NATO lennukid, ei ole ühtegi sarnast intsidenti juhtunud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles