Päästeamet: lõhkekeha leiu korral helistage otsekohe 112

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästeamet paneb inimestele südamele, et kui märgatakse esemeid, mis võivad olla raketi osad või rakett, ei tohi neid puutuda ja tuleb viivitamatult teatada hädaabinumbrile 112.

Täna pärastlõunal kella 15.44 ajal toimus vahejuhtum, kus õhuharjutusalal Pangodi kohal Otepää lähistel tulistas Hispaania hävitaja Eurofighter eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi. Raketi täpset lennutrajektoori, asukohta ja seisukorda ei ole siiani teada ja päästeamet palub inimestel seda lõhkekeha iseseisvalt mitte otsima minna.

Juhtunud sündmuse valguses panevad päästjad inimestele südamele, et kõik lõhkekehad on ohtlikud ja juhul, kui märgatakse esemeid, mis võivad olla raketi osad või rakett palutakse seda mitte mingil juhul puutuda ning teatada leiust viivitamatult hädaabinumbrile 112.

Päästeameti demineerimiskeskuse nõunik Arno Pugonen selgitas, et lõhkekehad on ehitatud selleks, et tappa, vigastada või tekitada suuri purustusi ja ükskõik millise sõjamoonaga on tegemist, on see igal juhul ohtlik ja seda peab käsitlema ülima ettevaatlikkusega.

Päästeamet juhib tähelepanu, et mitte mingil juhul ei tohi kahtlast eset kaasa võtta ega liigutada. «Selleks, et mitte ennast ja teisi ohtu seada, tuleks lõhkekeha leidmisel kus iganes kohast, seda mitte puutuda,» rõhutavad päästjad. 

Leiu korral helistada viivitamatult hädaabi numbrile 112. Peale mida annab ghirekeskus leidjale edasised käitumisjuhised, sündmuskohale saadetakse demineerijad ja nemad selgitavad välja millega tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles