Endine kohtutäitur sattus kriminaaluurimise alla (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endist kohtutäiturit kahtlustatakse selles, et ta jättis sissenõudjatele raha edastamata.
Endist kohtutäiturit kahtlustatakse selles, et ta jättis sissenõudjatele raha edastamata. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Korduvalt sissenõudjatele raha edastamata jätnud ja kevadel ametist lahkunud kohtutäituri Kersti Vilbo tegevuse uurimiseks algatati kriminaalasi.

«Justiitsministeeriumile teadaolevalt on Vilbo ametitegevuse üle võtnud täitur Risto Kütt esitanud politseile Vilbo suhtes kuriteoteate ja kriminaalmenetlus on alustatud. Seda, kas täitur on laekunud summad omastanud või mitte, selgub alles uurimise käigus,» kinnitas justiitsministeeriumi vabakutsete talituse nõunik Alar Must Äripäevale.

Nii võivad Vilbo poolt võlgnikelt äravõetud summad, mis ta on jätnud sissenõudjatele edastamata, küündida kokku kümnetesse tuhandetesse eurodesse. Väidetavalt on raha jäänud saamata inkassofirmadel, aga ka näiteks politsei- ja piirivalveametil.

Justiitsminister Urmas Reinsalu vabastas Vilbo tema enda avalduse alusel selle aasta märtsis Viru tööpiirkonna kohtutäituri ametist.

Pikemalt loe Vilbo kohta Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles