Murelik lugeja: venelased ei saa eesti keele kursustele registreerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt vaatas vastu neile, kes soovisid eesti keele kursustele registreerida.
Selline vaatepilt vaatas vastu neile, kes soovisid eesti keele kursustele registreerida. Foto: Integratsioon.ee

Täna hommikul kell kümme algasid registreerimised tasuta eesti keele kursustele. Postimehe poole pöördus murelik lugeja, kelle sõnul oli kell 9:58 registreerimislehel server maas ja ka kell 10:17 ei olnud leht kättesaadav.

Pahane lugeja kahtlustas, et tegemist on sihiliku integratsiooniprotsessi takistamisega. «Samal ajal on riigis väga populaarne jutt sellest, et venekeelsed inimesed ei soovi eesti keelt õppida! Tegelikult soovivad, kuid riik ei anna võimalust,» kirjutas ta.

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaar vabandas tõrgete pärast. «Meie server oli äkilise ülekoormuse tõttu maas 9:58 kuni 10:07,» ütles Käosaar, lisades, et lugeja poolt viidatud ajal (kell 10:17) oli ühendus juba kümme minutit taastatud. 

Käosaare sõnul oli tegemist puhtalt tehnilise probleemiga, mis ei ole kuidagi seotud lõimumisprotsessiga. Juhataja lisas, et huvi eesti keele õppe vastu on suurenenud, mistõttu nad pakuvad hetkel tavapärase 600 koha asemel 2000 keeleõppekohta.

Lugeja sõnul ei töötanud kõnealune veebilehekülg aga ka pärast Käosaare vastust ning ka hetkel on lehekülg endiselt maas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles