Kaliningradis nõudis seakatk üle 100 000 looma elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta suvel tapeti Eestis sigade Aafriku katku leviku tõttu väga palju sigu.
2015. aasta suvel tapeti Eestis sigade Aafriku katku leviku tõttu väga palju sigu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Venemaal Kaliningradi oblastis Russia Baltic Pork Investi (RBPI) seakasvatuskompleksis hävitatakse seakatku tuvastamise tõttu üle 111 200 sea, edastas Vene veterinaaramet Rosselhoznadzor.

«Haigus avastati sigalas 10. juulil 2018. Piirkonna veterinaarteenistuse andmetel peeti ettevõttes tol hetkel 111 222 siga. 18. juuli seisuga oli haige üle 21 000 sea. Ettevõttes kehtestati karantiin, kõik loomad kuuluvad hävitamisele,» teatas amet.

Teisipäeval toimus RBPI Groupi peadirektori Thomas Norgaardi algatusel kohtumine Rosselhoznadzor juhi Sergei Dankvertiga.

Ametkonna juht rõhutas, et praegu tuleb operatiivselt hävitada haiguskolle ja takistada viiruse levimist ettevõtte muudesse seakasvatustesse. Vajaduse korral on Rosselhoznadzor valmis saatma ettevõttesse oma asjatundjad.

Ametkond teavitas Norgaardi kahtlusest, et seakasvatuse juhtkonda kahtlustatakse haiguse varjamises. Taoline järeldus tehti sellest, et ettevõtte viirust kandvat toodangut leiti hulga Venemaa piirkondade poodides.

Rosselhoznadzor peab katkuviiruse peamiseks levitajaks Kaliningradi oblastis metssigu, loomade seadusvastast tapmist ning elussigadega ja seakasvatuse toodanguga kauplemist.

Dankvert rõhutas, et hoiatas poole aasta eest oblasti juhtkonda seakatku Kaliningradi piirkonda jõudmise ohu eest - sellega piirnevas Poolas ja Leedus levib seakatk 2014. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles