Hispaanial on Eurofighteritega juhtunud rohkem äpardusi kui teistel

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta kevadtalvel Ämaril teeninud Hispaania Eurofighterid olid samuti pärit Andaluusiast Morón de la Frontera baasist.
2015. aasta kevadtalvel Ämaril teeninud Hispaania Eurofighterid olid samuti pärit Andaluusiast Morón de la Frontera baasist. Foto: Mihkel Maripuu

Samamoodi nagu meie meedia, tõstis ka Hispaania suurim päevaleht El Pais uudise Eurofighteri äpardusest Eesti kohal üleeile õhtul oma veebilehe põhiuudiseks.

Lugu kogus imekiiresti kolmekohalise arvu kommentaare ja püsis oma täiendatud versioonis enimloetute tabeli tipus terve eilse päeva. Rahvast enim erutanud artiklite seas oli see näiteks ka konservatiivses päevalehes ABC.

Nagu rõhutas kodupublikule Hispaania kaitseminister Margarita Robles, juhtus õnnetus spetsiaalselt õhuharjutusteks mõeldud piirkonnas ja lennukil õnnestus seejärel intsidentideta naasta oma praegusesse baasi Leedus Zokniais. Ka Hispaania alustas juhtunu suhtes uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles