Purjetamise MM-i 7. päev: Rammo enne viimast finaalsõitu 21. Karpaki lõpptulemuseks 35. koht.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarhus 2018
Aarhus 2018 Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Taanis Aarhusis möödus olümpiaklassi purjetamise maailmameistrivõistluste 7. päev suuresti tuulevaikuses. Pea pool päeva ootasid purjetajad võistlemiseks sobilikku ilma. Esimene start anti alles peale kella viit õhtul. Rammo enne viimast finaalsõitu 21. Karpaki lõpptulemuseks 35. koht.

Laser-klassi finaalsõitude teisel päeval peeti tuulepuuduse tõttu vaid üks sõit. Rammo lõpetas selle 35ndana. Tänase tulemusena langes Karl-Martin Rammo eilsega võrreldes 4 kohta ning on üldarvestuses 21. kohal. Homme toimub Laser-klassidel viimane finaalsõit, tänaseks kavandatud sõidu asemel.

Karl-Martin Rammo: "Täna ei olnud väga hea päev. Esimeses, katkestatud sõidus olin esikümnes, mis oli ideaalne, kuid kahjuks lõppes meil jällegi tuul ja nii ka sõit... Teisel katsel, mis ka kirja läks, tegin kehva stardi ja paar halba otsust veel otsa. Rabelesin küll, aga kuskile ette kahjuks enam välja ei jõudnud."

Aarhus 2018
Aarhus 2018 Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Finn-klassis toimus viimane finaalsõitude päev. Deniss Karpak, kuldgrupis, ja Taavi Valter Taveter, hõbegrupis, pidasid täna kaks sõitu. Karpak lõpetas esimese sõidu 40. kohal, teises sõidus ta ei startinud. Võistluste kokkuvõttes on Karpaki tulemuseks 35. koht.

Taveter oli päeva esimeses sõidus 19., teises sõidus aga tulemus tühistati eksimuse tõttu. Taavi Valter Taveteri lõpptulemuseks jäi MMilt 72. koht. Homme kell 15.00 algab medalisõit, kus stardis klassi 10 paremat.

Taavi Valter Taveter: "Eile sain valestardi, täna tegin suure vea märgivõtus. Oma grupi viimase sōidu küll võitsin, aga see tühistati, kuna tuul läks liiga tugevaks."

Laer Radial klassi teisel finaalipäeval õnnestus pidada vaid üks sõit. Anna Pohlak on hetkel, enne homset viimast finaalisõitu, 94. kohal. Täna finišeeris Pohlak 43ndana. Homme toimub ka Laser Radial klassis täna ära jäänud sõidu asemel lisasõit.

Anna Pohlak: "Tehnilise poole pealt olen tänasega rahul. Tegin ideaalse stardi, mis oligi mu põhifookuseks. Edasine sõit läks läbimõeldult, kuid kahjuks osutusid mu otsused tuule osas valeks. Sellegipoolest olen tänasega täitsa rahul. Oli väga keeruline päev, sest ootamist oli palju nii kaldal kui merel, sest tuul ei tahtnud stabiliseeruda. See sama keeruline tuule otsustamatus tegi sõidu väga raskesti etteaimatavaks."

49er FX klassis algasid täna finaalsõidud. Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp startisid hõbegrupis ning lõpetasid täna peetud kaks sõitu vastavalt 19ndana ja 24ndana. Kokkuvõttes annab see hetkel 49. koha. Homme toimub klassi teine ja viimane finaalsõitude päev. 49er FX klassi hõbegrupi start on kell 15.30.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp: "Täna saime peale paaritunnist ootamist kirja kaks sõitu vaikses tuules. Esimeses sõidus tegime hea stardi ja esimesse märki tulime purjetajate grupi keskel, kuid taktikalise vea tõttu allatuules langesime tahapoole ja sealt enam tulemust parandada ei õnnestunud. Teise sõidu esimeses krüssus oli püsiv tuulepööramine paremale, kuid positsioon purjetajate grupi vasakus ääres ei võimaldanud meil esiotsas märki tulla. Ülejäänud sõiduga ei õnnestunud meil enam oma kohta parandada."

49er klassis oli samuti esimene finaalsõitude päev. Juuso ja Henri Roihu pidasid hõbergupis kaks sõitu. Esimese tulemuseks oli 27. ja teises 17. koht. Üldarvestuses on Roihud 58ndal kohal. Homme on 49er hõbegrupi start kell 15.30.

Juuso ja Henri Roihu: "Jätkasime täna, peale eilset puhkepäeva, võistlemist teises, ehk hõbegrupis. Peale kolmetunnist tuule ootamist, peeti 49eri klassile kaks sõitu. Stabiilse meretuulega osutus õige rajapoole valik ja hea start väga oluliseks. Esimeses sõidus valisime krüssus vale poole ega suutnud pundist enam sõidu jooksul läbi närida. Teises sõidus valisime õige poole ja tehes kena stardi olime peale esimest krüssu neljandad, kuid hispaanlastega kokkupõrke järel läks meil üks trapets puruks ja langesime sõidus mitu kohta. Homseks, viimaseks võistluspäevaks, on planeeritud 3 sõitu, kuhu lähme endast kõik andma!"

RS:X klassis võistlev Ingrid Puusta alustab homme finaalsõitudega ning stardib kell 13.00 kuldgrupis.

Aarhusis toimuv suurvõistlus on esimene, mille tulemuste põhjal jagatakse välja pea 40% 2020-ndal aastal toimuva Tokyo Olümpiamängude osaluspääsmetest. Võistlused toimuvad 02.-12.08.2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles