Saudi Araabias sai raketiplahvatuses surma inimene ja veel 11 haavata (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia tankikolonn liikumas Jeemeni piirile.
Saudi Araabia tankikolonn liikumas Jeemeni piirile. Foto: SALEH AL-OBEIDI / AFP

Saudi Araabia tulistas kolmapäeval alla Jeemeni huthimässuliste raketi, kuid üks mees sai sellest hoolimata surma ja veel 11 inimest haavata, teatasid võimuesindaja.

Ballistiline rakett tulistati välja Jeemenis asuva Amrani provintsi aladelt.

"Õhutõrjetule tagajärjel plahvatas rakett enne sihtmärgile jõudmist, kuid see juhtus elurajooni kohal ja tükkidega said pihta 12 inimest, kellest üks suri," täpsustati Saudi Araabia juhitud koalitsiooni teadaandes.

Alates Saudi Araabia ja liitlaste sekkumisest sõtta on Jeemenist riiki tulistatud 165 raketti.

Saudi Araabia juhitav koalitsioon, mida toetab ka USA, on viimase kahe aasta jooksul ikka ja jälle teatanud otsustavatest võitudest pühasõdalaste vastu Jeemenis, mille tulemusena on terrorivõrgustik Al-Qaeda nende tugialadelt välja löödud ja nende võime lääneriike rünnata purustatud.

Ütlemata on aga jäetud, et suur osa neist võitudest saavutati ainsatki lasku tegemata.

Põhjuseks on koalitsiooni salakokkulepped al-Qaeda kohaliku haru võitlejatega, kellest osa on saanud raha linnadest ja asulatest lahkumise eest, teistel on aga lubatud taanduda, võttes kaasa relvad ja rüüstamise tulemusena saadud rahahunnikud, selgus nädala alguses uudisteagentuuri Associated Press uurimusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles