Rabapõleng raketi otsingualal on suuremas osas kustutatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksikombel valla lastud raketti otsitakse Endla looduskaitsealalt.
Eksikombel valla lastud raketti otsitakse Endla looduskaitsealalt. Foto: Kaspar Pokk

Jõgevamaa ja Järvamaa piiril Jõeküla ja Kärde kandis puhkenud tulekahju on suures osas kustutatud, päästjad jätkavad täna vajadusel pinnase jahutamist.

Põlenguala ei levinud ja see jäi algse 900 ruutmeetri piiresse. Turbapinnases olevaid tulekoldeid kustutati distantsilt, et tagada päästjate ohutus. Õhtuks õnnestus tulekolded enamuses kustutada. Vajadusel jätkatakse täna pinnase jahutamist.

«Me ei tohi teha seal äkilisi liigutusi teha, sest kui on võimalik, et seal on kuskil rakett, siis peab kõike ettevaatlikult tegema,» ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik neljapäeval.  

Teade põlengust tuli häirekeskusele kolmapäeval umbes kella 11 paiku.

Põhjus: just sel alal käivad neljapäeval eksikombel hävitajast valla lastud raketi otsingud. «Kui on võimalik, et seal on kuskil rakett, siis ei saa hästi kustutada,» ütles Kiik. Millal ja miks raba süttis? «Me ei tea seda,» vastas Kiik.

«Otsingualal on põleng, mille kustutamisega hetkel tegeletakse. Pärast põlengu kustutamist saavad eksperdid asuda asitõendite otsingutele, et kinnitada või lükata ümber raketi võimalik maandumispaik,» ütles eile Aivo Vahemets kaitseväe peastaabi pressijaoskonnast.

Tartumaal Pangodi kohal teisipäeval kell 15.44 Hispaania hävitajalt välja lennanud õhk-õhk tüüpi rakett jõudis lennata läbi kolme maakonna 80 kilomeetri kaugusele, enne kui Järvamaal Endla looduskaitseala lähedal Jõeküla kandis inimtühjas piirkonnas metsa kukkus.

Copy
Tagasi üles