„Noored kooli” 12. lennu lõpetajad anti koolijuhtidele üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kooli 12. lend.
Noored kooli 12. lend. Foto: Sa Noored Kooli

Eile anti koolijuhtidele üle programmi „Noored kooli” 12. lennu osalejad, kes töötavad järgmise kahe aasta jooksul õpetajana ja läbivad samal ajal koolitusprogrammi. Osalejate hulgas on kolm Pärnumaalastki.

„Tegemist on seni suurima „Noored kooli” lennuga ja kunagi varem pole meil olnud nii palju klassiõpetajaid – neid alustab tänavu üheksa,” tõi esile sihtasutuse koolitusjuht Maria Kurisoo. „Peale selle on uute osalejate hulgas eesti keele ja kirjanduse, inglise ja saksa keele, matemaatika ja loodusainete ning ajalooõpetajaid. Tööle lähevad nad Harju-, Tartu- ja Pärnumaa, aga ka Ida- ja Lääne-Virumaa koolidesse,” lisas koolitusjuht.

Programmi tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnutsi kandideeris tänavusse lendu rekordiliselt palju inimesi ja koolijuhtide huvi programmist õpetaja leidmiseks on üha kasvanud. „Meie fookuses pole siiski lihtsalt uute õpetajate koolidesse toomine, vaid hariduse eestvedajate kujundamine. „Noored kooli” osalejad töötavad oma kogukondades selle nimel, et iga laps saaks väga hea hariduse, mis tagab talle elus võimalikult palju valikuid,” selgitas ta.

Lõpetajate hulgas oli kolm pärnumaalastki: Maarika Tärk, Karel Alliku ja Liis Massa. Keegi kolmest ei oleks kümnendas klassis eales osanud arvata, et neist võiks õpetaja saada.

Alliku hakkab septembrist õpetama Pärnu Tammsaare koolis inglise keelt. „Enne kui koolid olid pakkumised välja saatnud, oli mul mõttes, et Tammsaare kool on see koht, kus tahaksin alustada. Hea meel oli näha, et selle kooli kollektiiv vajas täiendust,” märkis Alliku. Tärk jätkab Sindi gümnaasiumis keemia õpetamist ja Massa alustab karjääri Tallinna kunstigümnaasiumis keelekümblusklassides.

28 osalejat valiti välja 327 kandidaadi seast. Nende hulgas oli endisi riigiametnikke, pangatöötajaid, ettevõtjaid ja teiste elualade esindajaid, samuti värskeid ülikoolilõpetajaid erisugustelt erialadelt.

Peagi algab värbamine „Noored kooli” 13. lendu. Kandideerima oodatakse kõiki, olenemata vanusest. Vajalik on vähemalt bakalaureusekraad, väga hea suhtlemis- ja eestvedamisoskus ning suur soov pühenduda laste arengu toetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles