Liverpooliga Meistrite liiga võitnud treener üritas Klavanit osta, kuid jäi pika ninaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Newcastle'i ajalehe Chronicle teatel proovis Newcastle Unitedi peatreener Rafael Benitez osta Inglismaa kõrgliiga üleminekuakna viimasel päeval oma endiselt tööandjalt Liverpoolilt keskkaitsjat Ragnar Klavanit.

Benitez, kes tüüris Liverpooli 2005. aastal mälestusväärses finaalis Meistrite liiga võitjaks, peab Newastle'is võitlema kitsi omaniku Mike Ashleyga, kes ei soovi uute mängijate ostmiseks rahakotti avada. Nädala alguses lubati talle, et ta võib enne täna õhtul sulguvat akent osta keskkaitsja ja vasakkaitsja, kuid võimalusi välja pakkudes on treenerile öeldud, et tema soovid «ei vasta klubi kriteeriumitele».

Newcastle on seni toonud tasuta meeskonda Ki Sung-yuengi ning laenanud Salomon Rondoni ja Kenedy. Martin Dubravka, Fabian Schäri ja Yoshinori Muto ostmisele on kulutatud 17 miljonit naela. Müüke arvestades jäädaks praeguse seisuga akna sulgumisel 27 miljoni naelaga plussi.

Aprillis avaldas Benitez lootust, et saab klubiga lepingut pikendada. Klubi pani ta aga väidetavalt valiku ette: kas pikendad kontrahti meie tingimustel või ei saa uuteks ostudeks raha. Teiste seas olid Benitezi soovinimekirjas Chelseast lahkuda sooviv Ruben Loftus-Cheek ja Crystal Palace'isse kuuluv Andros Townsend.

Samuti püüdis ta PSGst kätte saada Stanley N'Sokit ning Swanseast Federico Fernandezt, kuid mõlema mehe kümnekonna miljoni naela suurune hind oli klubile liiast. Chronicle'i väitel olid Benitezi sihikul ka Klavan ja esiliigasse langenud Stoke'is mängiv Erik Pieters, ent «Hollandis ja Eesti asuvate tehingule lähedaste isikute andmel» jäädi mõlemast ilma.

Newcastle'i legend Alan Shearer võttis klubis toimuva kokku nii: «Igal treeneril on sama probleem ja ilmselgelt see praeguse omaniku käe all ei muutugi. Eelmisel hooajal lubati vist 10. koha eest 120 miljonit naela? Kuhu see raha on kadunud, küsin ma?»

Rafael Benitez.
Rafael Benitez. Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles