Tallinnas suri kinnipidamisel mees (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Mardi tänaval pidasid korrakaitsjad kinni lasteaia territooriumile tunginud mehe, kes suri kinnipidamise ajal sündmuskohal. 

Täna kell 12.37 sai politsei väljakutse Tallinna kesklinna Mardi tänavale. Teataja sõnul tungis lasteaia territooriumile mees, kes käitus ebaadekvaatselt. Patrullpolitseinike saabudes ründas mees politseisõidukit ja üritas tungida sõidukisse ning seejärel hüppas politseisõiduki kapotile.

Politseinikud andsid mehele korralduse kapotilt maha tulla. Mehe kinnipidamiseks kasutasid korrakaitsjad ühel korral gaasi ning seejärel panid talle käerauad. Mees jätkas rabelemist. Politseinikud hoidsid meest kinni, et ta enesele viga ei teeks ning üritasid temaga turvakontrolli käigus kontakti saada. Mees suhtles korrakaitsjatega soome keeles.

Äkitselt halvenes mehe tervislik seisund ja mees lakkas hingamast, mistõttu asusid politseinikud meest elustama. Südamemassaaži tulemusena hakkas mees uuesti hingama. Kiirabi saabudes mees hingas, kuid siis hakkas tema seisund uuesti halvenema ja meedikud jätkasid elustamist. Mees enam elule ei tulnud ja ta suri meedikute pingutustest hoolimata sündmuskohal.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Kristian Jaani sõnul on mehe isik tuvastamisel, sest mehe juurest dokumente ei leitud. «Kõik traagilise juhtunu asjaolud on selgitamisel. Leidsime mehe soki vahelt tühja fooliumvoldiku, milles olid narkootilist ainet meenutavad jäägid. Kohapeal läbiviidud kiirtest reageeris positiivselt amfetamiinile. Sündmuskohal kogutud info järgi võis mees põdeda ka suhkruhaigust. Täpsemad vastused sellele, mis põhjustas tema surma, annab kohtuarsti lahang,» ütles Jaani.

«Oleme juba üle vaadanud pardakaamera salvestised. Ka hindame juhtumit turvataktika seisukohast,» lisas operatiivjuht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles