Itaalia politsei konfiskeeris 20 tonni hašišit ja vahistas 11 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinilise marihuaana kasvatuskeskus Firenzes.
Meditsiinilise marihuaana kasvatuskeskus Firenzes. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Itaalia politsei arreteeris 11 montenegrolast, keda süüdistatakse rohkem kui 20 tonni hašiši peitmises päästelaeva kütusepaakidesse, teatasid korrakaitsjad täna.

Uimastikoguse väärtuseks hinnatakse kuni 200 miljonit eurot.

Itaalia politsei finantskuritegude haru teatel arreteeriti kahtlusalused neljapäeval Palermos pärast seda, kui Panama lipu all seilav päästepaat juhiti Sitsiilia pealinna sadamasse.

Võimud korraldasid haarangu laeval 31. juulil, kui alus oli veel merel. Politsei oli märganud kahtlast tegevust Põhja-Aafrika ranniku lähistel, sõnasid võimud.

Uimastid olid tõenäoliselt mõeldud edasimüümiseks Euroopa turul, teatas finantspolitsei Palermo haru esindaja Francesco Mazzotta.

«See laev on üks nendest, mida kasutatakse teiste hädasolevate laevade aitamiseks, seetõttu mahutavad need nii palju kütust ning see on põhjus, miks meeskond kasutas paake uimastite peitmiseks,» ütles Mazzotta.

Politsei esindaja ei osanud öelda, kas uimastilast oli seotud Sitsiilia maffia või teiste Itaalia kuritegelike grupeeringutega.

Palermo finantspolitsei jaoks on tegemist ühe ajaloo suurima konfiskeeritud uimastikogusega. Itaalia korrakaitse võtab osa rahvusvahelisest politseioperatsioonist Libeccio International, mis on viimase nelja aasta jooksul konfiskeerinud rohkem kui 1,4 miljardi euro väärtuses narkootikume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles