Kivioja lõpetas triatloni EMil olümpiadistantsi kaheksanda kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: ITU Media

Triatloni Euroopa meistrivõistluste teine vaatus toimus täna Šotimaa suurimas linnas Glasgows, kus Vana Maailma triatlonieliit võistles sedapuhku olümpiadistantsil. Eestlastest oli rajal kolme nädala eest Tartus sprindi EMilt pronksmedali võitnud Kaidi Kivioja, kes ületas finišijoone kaheksandal kohal.

Pooleteise kilomeetrise ujumisega kaotas Kivioja esimesena vahetusalasse jõudnud Suurbritannia triatleedile Jess Learmonthile ühe minuti ja 55 sekundiga ning pääses rattarajale alles teises jälitajate grupis. Vahe peagrupi naistega oli rattadistantsi alguses ligemale pool minutit. Võistlust juhtima asunud jooksikute hulka kuulus lisaks Learmonthile veel prantslanna Cassandre Beaugrand.

40 km rattaetapi teises pooles pani võimsa käigu sisse Londoni olümpiavõitja Nicola Spirig. Šveitslanna suutis peagrupil eest ära sõita ning jooksikute tandemi kinni püüda. Teise vahetusalasse jõudsid esimestena juba Spirig ja Learmonth, prantslanna Beaugrand oli tempos järgi andnud ning vahetas rattakingad jooksutossude vastu koguni kaks minutit liidritest hiljem. 

Liidrite vahe oli suurenenud ka jälitajate grupiga, kelle vahetult enne rattadistantsi lõppu püüdis kinni tagant tulev grupp poolt, mida vedasid Kivioja ja sakslanna Laura Lindemann. Nii õnnestus suhteliselt kehva ujumise teinud Kiviojal suunduda 10 km jooksuetapile esikümnekohal. 

Jooksuetappi domineeris algusest lõpuni Spirig, kes võitis Euroopa meistritiitli ajaga 1:59.13. Hõbemedal kuulus Learmonthile (1:59.46) ja pronks Beaugrandile (2:00.57). Kivioja suutis rattaetapiga kättevõidetud esikümnekohta hoida ning finišeeris tihedas lõpuheitluses kaheksandana ajaga 2:02.38. 

Euroopa meistrivõistlused Glasgows jätkuvad juba homme, mil kavas on meeste olümpiadistantsi võistlus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles