5miinust versus Võsu pritsukuur – kellele kuulub populaarne nokkmüts?

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu mütsid pritsukuuris on eri värvi ja kirevad.
Võsu mütsid pritsukuuris on eri värvi ja kirevad. Foto: Erakogu

Võsu pritsukuur ja Võsu 5miinust – mis neid kahte küll ühendada võiks? Peale Võsu ühendab räpibändi ja käsitööpoodi ühesugune stiil ja maitse.

Tõepoolest, miinuste müüdav Võsu nokats sarnaneb pritsukuuri poekeses müügil olevate mütsidega. Võsu pritsukuuris on väike käsitööpood, mis müüb suveniire, riideesemeid ning muud nipet-näpet. 5miinust on aga Võsult pärit räpibänd, kes mõne aastaga on suutnud tõusta Eesti noorte räpiarmastajate seas hinnatud kohale.

5miinuse esindaja Estoni Kohveri sõnul tekkis Võsu kirjaga mütsi müümise idee pundil juba ammu ning praeguseks on neid kaubaks läinud üle 400 – nokats käib justkui räpipoiste kaubamärgiga kaasas. See, et Võsu väikeses käsitööpoes sarnaseid mütse müüakse, teeb poistele kohati meelehärmi: “Võsu pole meie oma, aga mütsid natuke ikka on. Küsimus on rohkem ärieetikas.” Omavahel pood ja räpibänd suhelnud pole, seega infosulg on mõlemapoolne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles