Tuulepargiotsus hakkab mõjutama Rail Balticu vaidlusi (1)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu vaidluses on kaebeõigus vaid Urmase sugusel tavainimesel, kelle talust jäävad raudteerööpad 150 meetri kaugusele.
Rail Balticu vaidluses on kaebeõigus vaid Urmase sugusel tavainimesel, kelle talust jäävad raudteerööpad 150 meetri kaugusele. Foto: Mailis Ollino/Pärnu Postimees

Riigikohus tõmbas kolmapäeval pidurit Euroopa ühe suurima meretuulepargi rajamisele Hiiumaa vetesse, kuid sama otsus annab vastuse ka küsimusele, kes võib üleüldse sääraseid suuri maakonnaplaneeringuid vaidlustada. Kuumimaks näiteks on Rail Baltic.

Nii nagu on Rail Balticu vastases võitluses kohtusse pöördunud mitmed eraisikud, viisid ka meretuulepargilahingu riigikohtuni Hiiumaaga seotud inimesed. Ent kohtuvõidu asemel oleks nende võitlus sama hästi võinud lõppeda kaotusega, kui üheks kaebajaks poleks eraisikute kõrval olnud ka MTÜ Hiiu Tuul. Riigikohus luges viimase keskkonnaorganisatsiooniks, kes võib ainsan selliseid planeeringuid üleüldse kohtus vaidlustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles