Viru Folk kõlab tänavu Eesti juubeli auks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsalava Viru Folgil
Metsalava Viru Folgil Foto: Pressimaterjalid

Täna algab Käsmus Viru Folk, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Kolme päeva jooksul esineb enam kui 300 Eesti artisti, lisaks kõlavad muusikalised sünnipäevatervitused lähinaabritelt Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Viru Folgil astuvad üles nii Eesti rahva seas tuntud ansamblid kui ka täiesti uued kooslused, lisaks kõlavad eriprojektid. Festivali rikastavad filmi- ja teatriprogramm, põneva keskkonnaprogrammi loodusretked ja vestlusringid, mida veavad Lahemaa Looduskooli noored Maie Itse juhendamisel. Juubeliaastal on programmis suur valik lastele mõeldud tegevusi, lasteprogrammi täht on pühapäeval festivali külastav Lotte koos sõpradega.

Viru Folgi eestvedaja Peep Veedla sõnul avatakse kolmepäevane koguperefestival «Põhjamaa» ettekandega, millega teevad 100 Lääne-Virumaa rahvatanusansambli Tarvanpää tantsijat ja kammerkoor Solare lauljat kummarduse Käsmust pärit heliloojale Ülo Vinterile. «Vinteri «Põhjamaaga» on alguse saanud ka kõik eelnevad Viru Folgid, kuid mitte kunagi varem sellise hulga esinejate esituses. Spetsiaalselt loodud lavastus on kingitus Eesti Vabariigi juubeliks,» lisas Veedla.

Muusikaprogrammis leidub midagi igale maitsele:  Zetod, Metsatöll, Svjata Vatra, Lauri Saatpalu, Marko Matvere & VLÜ, Naised Köögis, Curly Strings, Jaan Sööt & Andre Maaker, Pööriöö, Tom Valsberg & Väelaulud, Riho Sibul & Jaak Tuksam, Puuluup, Kiriko, MandoTrio, Trio Romansid ja paljud teised. 

Käsmu saab sõita folgibussiga, mis väljub täna kell 15 Tallinnast Rahvusraamatukogu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles