Ryanairi töötajad streigivad: tühistatud on 400 lendu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirma Ryanair
Odavlennufirma Ryanair Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Täna alustasid Ryanairi piloodid streikimist viies Euroopa riigis, mistõttu on iga lennufirma kuues lend tühistatud.

24 tundi kestva streigiga on ühinenud Ryanairi töötajad Saksamaal, Rootsis, Iirimaal, Belgias ja Hollandis ning 400 lennu ära jäämisest on teavitatud 50 000 reisijat, kirjutab BBC.

Tegemist on suurima Ryanairi töötajate streigiga, kus protestitakse lennufirmas pakutava palga ja töötingimuste vastu.

Ryanairi esindajate sõnul on lennufirma teinud kõik, mis nende võimuses, et erimeelsusi lahendada.

Euroopa suurim odavlennufirma suutis jõulude paiku suuri streike vältida, kui ettevõte soostus esimest korda oma 30-aastase ajaloo jooksul pilootide ühinguid tunnistama. Kuigi siis jäid streigid ära, on sellest ajast alates Ryanairi töötajad lennufirmaga töötingimuste üle vaielnud.

Juulis oli Ryanair sunnitud tühistama 300 lendu, kui Belgia, Portugali ja Hispaania lennusaatjad 48 tundi streikisid.

Hiljuti teatas Ryanair, et 10. augusti streikide tõttu tühistatakse 250 lendu Saksamaal, 104 Belgias ja 42 Rootsis ja Iirimaal.

Eile õhtul aga lükkas Hollandi kohus tagasi Ryanairi avalduse, millega lennufirma proovis oma Hollandi pilootide streigiga ühinemist takistada. See tähendab, et ka 22 lendu Hollandis jääb ära. Sellegipoolest saatis Ryanair kohtu otsusega samal ajal välja teate, et tühistamisi ei tule.

Töötajate ühingud tahavad, et Ryanairi töötajate lepingud alluksid selle riigi seadustele, kus nad reaalselt paiknevad, mitte Iirimaa seadustele, kus asub lennufirma peakontor.

Ryanairi esindajad on kirjeldanud streiki kui «kahetsusväärset ja õigustamatut» tegevust, väites, et nende piloodid teenivad rohkem kui teistes odavlennufirmades. 

Ryanairi esindaja väitel on enamik streigist mõjutatud kliente juba teistele Ryanairi lendudele ümber suunatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles