Saksamaa politsei päästis mehe oravabeebi käest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oravake vajus pärast tagaajamist sügavasse unne.
Oravake vajus pärast tagaajamist sügavasse unne. Foto: EPA / Scanpix

Saksamaa politsei päästis eile mehe, keda ajas taga uut perekonda otsiv oravapoeg.

Hädaabikeskus sai eile kõne mehelt, kes väitis, et väike loom ajab teda tänaval taga, kirjutas Guardian.

Karlsruhe linna politsei sõnul helistas meeleheitel meesterahvas, kes ei saanud lahti pisikesest närilisest.

Ametnikud saatsid patrullauto olukorda uurima ja sündmuskohale jõudes nägid, et tagaajamine on täies hoos. Draama lõppes äkitselt, kui seiklusest väsinud orav pikali heitis ja magama jäi.

Politseinikel hakkas oravast kahju, sest tõenäoliselt oli loom oma ema kaotanud ja ajas uue kodu otsimise eesmärgil taga inimest.

«Sageli juhtub, et oma ema kaotanud oravad otsivad talle asendust ja keskenduvad seejuures ühele inimesele,» ütles politsei pressiesindaja.

Tema sõnul võivad loomad olla väga järjekindlad, mitte üksnes joosta neil järel, vaid võtta nad enda kinnisideeks. See võib olla päris hirmus. Politseisse helistanud mees ei osanud teha muud, kui ametivõimudelt abi küsida, sest tundis oravast endale juba ohtu.

«Orav on nüüd meie uus maskott ja me anname talle nimeks Karl-Friedrich,» ütles politsei avalduses. «Oravake jäi hirmust magama.» Politseinikud võtsid orava endaga kaasa ja andsid üle loomakaitsjatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles