Afganistani linna väidavad enda omaks nii valitsus kui Taliban (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tõusis Ghazni linnast suitsu.
Eile tõusis Ghazni linnast suitsu. Foto: ZAKERIA HASHIMI / AFP / Scanpix

Nii Afganistani valitsusväed kui äärmusrühmitus Taliban väitsid täna, et Ghazni linn riigi idaosas on nende kontrolli all.

Talibani võitlejad ründasid provintsipealinna neljapäeva õhtul, vallandades ägedad lahingud.

Eile teatasid Afganistani võimud, et olukord linnas on julgeolekujõudude kontrolli all ja käivad puhastusoperatsioonid, et tõrjuda välja viimased Talibani võitlejad, kes on asunud positsioonidele elumajades.

Tegeliku olukorra kohta on raske infot saada, sest Taliban purustas sidetorni, ütles Ghaznist parlamenti valitud rahvaesindaja Shah Gul Rezaye.

«Keskvalitsus Kabulis ütleb, et olukord Ghaznis on nende kontrolli all, aga meil õnnestus saada ühendust Ghazni ametnikega, kes ütlevad, et linna ümbruses käivad lahingud,» rääkis parlamendiliige.

Reede õhtul viidi Ghaznisse lisajõude, USA väed läksid appi ründekopteritega ja tegid vähemalt ühe droonirünnaku.

Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid kuulutas aga täna ajakirjanikele saadetud sõnumis võitu linna üle ning ütles, et pärast Afganistani vägede väljakihutamist on nemad linnas peremehed.

Mässulised liialdavad sageli oma võitudega lahinguväljal ja pisendavad kaotusi.

Kabulist vähem kui kahetunnise autosõidu kaugusel asuv Ghazni on olnud juba mitu kuud Talibani rünnaku ohus ja linnast on olnud teateid võitlejate sissetungimisest.

Viimati püüdsid mässulised mõnda Afganistani suuremat linnakeskust hõivata mais Farah´ linna rünnates. Tookord õnnestus Afganistani eriväelastel USA õhurünnakute toel terve päeva kestnud lahingu järel mässulised linnast välja tõrjuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles