Sotsiaalmeedias keelu saanud Varro Vooglaid: Facebook peaks koostama sõnastiku, milliseid sõnu seal kasutada võib (86)

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Facebook blokeeris 30 päevaks Varro Vooglaiu konto vihakõne tõttu.

Varro Vooglaid jagas oma Facebooki kontol Andrus Kiviräha poolt kirjutatud Eesti Päevalehe artiklit, kus Kivirähk Vooglaidu viimase sõnul mõnitas. Vooglaid tegi artiklist ekraanipildi ning tsiteeris artiklit, mille peale sulges Facebook tema konto 30 päevaks, põhjendusega, et Vooglaid oli kasutanud oma kontol vihakõne.

«Ma ei tea isegi mis see vihakõne endast täpsemalt kujutab,» ütleb Vooglaid Postimehele ning lisab, et arvatavasti tekitas meelehärmi artiklis olnud sõna, mida peetakse poliitilise korrektsuse nõuetega vastuolus olevaks. See oli küll kirjutatud Kiviräha, mitte Vooglaiu poolt.

Vooglaid küll kinnitab, et Kivirähk tema nime loos ei maininud, kuid artiklisse on lisatud tema pilt ning on veendunud, et sõnu pannakse suhu just temale.

«Ma ei ole kutsunud oma kontol kedagi üles vägivallale ega ropendanud, ei oska öelda mille pärast on kaevatud. Facebook peaks siis koostama sõnastiku, milliseid sõnu kasutada võib,» leiab Vooglaid.

Vooglaiu postituste peale on kaevatud ka varem. Ta leiab, et kui kontole ligipääsu tagasi saab, ei oskaks ta otseselt midagi teisiti teha, kuid usub, et tema konto pannakse lihtsalt järjekordsete kaebuste tõttu Facebooki poolt kinni.

Vooglaiu Facebooki postitus:

Varro Vooglaiu postitus, mille peale sulges Facebook tema konto.
Varro Vooglaiu postitus, mille peale sulges Facebook tema konto. Foto: facebook.com
Kommentaarid (86)
Copy
Tagasi üles