Latikakuningaks kroonitud noormees on kalal käinud väiksest saati

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe festivalil kuulutati välja "«Emajõe Latikakuningas 2018». Tiitliga pärjati Renaldo Kibildas.
Emajõe festivalil kuulutati välja "«Emajõe Latikakuningas 2018». Tiitliga pärjati Renaldo Kibildas. Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Täna sai Emajõe latikakuninga rändkarika esimeseks omanikuks 18-aastane Renaldo Kibildas, kes püüdis ennelõunal peetud kalapüügivõistlusel Emajõest poolteist kilo kaaluva latika.

Tartlane Renaldo Kibildas hakkas kalastusvõistlustel käima juba 11-aastaselt. Täna korraldatud võistlusel «Heade võtete jõgi» on ta osalenud nüüd viis korda, pooltelt neist ka medali koju viinud.

Kibildas kuulub Lõuna-Eesti kalastusklubi ridadesse. Noormehe tänane eesmärk oli võita oma meeskonnaga võistlustel esikoht. Võistkond, kus on lisaks Kibildasele ka tema parim sõber ja endine kalastusteener, täitis eesmärgi: kalastustiim tegi läbi aegade parima tulemuse ning võitis teisi osalejaid pika puuga.

Kolme peale kokku püüdsid võidumeeskonna kalamehed 18 kilo ja 125 grammi kala.

Ka raskeima latika püüdmine oli noormehele põnev ülesanne, saavutatud kuningatiitel tegi talle head meelt. «Kalastamine on ikkagi hullus: kui ühe korra käid, siis jäädki käima,» sõnas noor kalastussõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles