4000 külalist ja 500 jäätisetuutut - Viru Folgi esimene päev

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folki külastas reedel 4000 inimest.
Viru Folki külastas reedel 4000 inimest. Foto: Viru Folk

Käsmu küla, kus püsielanikke on 163, mahutas eile Viru Folgi raames ligi 4000 inimest. Festivali peakorraldaja Peep Veedla sõnul on raske ennustada, kui palju rahvast täna folgil osaleb, kuid kindel on, et palju. 

Viru Folgi esimene päev möödus rahulikult, kuigi külastajaid vooris Käsmu kogu õhtu jooksul. Veelda sõnul on festival olnud siiani turvalisuse seisukohast üllatavalt rahulik – avastatud pole veel ühtegi valepiletit, samuti pole probleemi tekitanud alkoholiga liialdanud külastajad. Muret on teinud vaid autojuhid, kes kohalike inimeste majade juurde oma autosid pargivad, kuigi parklaid on avatud lausa kümme.

Neile, kes auto Võsule parklasse jätavad, sõidab igal veerand- ja kolmveerandtunnil järele buss. Esimesel päeval tegi see 50 otsa Käsmu ja Võsu vahel ehk läbis ligi 400 kilomeetrit.

Ka festivali korraldus on sujunud ladusalt – hoolimata avasõnade ajal puhunud tormihõngulisest tuulest ja paarist välgusähvakust ei ole suuremat sorti vihma siiani tulnud, pigem valitseb õues soojus ning puhub jahe tuul. Veedla sõnul on kõik kontserdid alanud õigel ajal. "Festivalil pole mingit mõjuvat põhjust, miks algusega venitada," lisas ta.

Ka täna liigub festivali alal ringi tuhandeid inimesi, kes naudivad kontserte ja mõnusaid maitseid – hästi lähevad kaubaks värskendav arbuus ning jahutav jäätis. Ühe kohaliku müüja sõnul ei suuda ta enam lugedagi, mitu jäätist valmistatud on, kuid ta pakkus välja, et nende arv küündib veidi üle viiesaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles