Purjetamise match race Euroopa meistrivõistlustel selgusid poolfinalistid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond
Eesti meeskond Foto: Aivo Kallas

Euroopa meistrivõistluste veerandfinaalis said kõrgema asetuse teeninud paatkonnad valida endale vastase. Esimesena valida saanud eestlane Mati Sepp otsustas rootslase Kim Klingi kasuks. 

30ne parema sekka mahtuv rootslane oli enne veerandfinaali algust lootusrikas. Küsimusele, kas talle tuli üllatusena, et Sepp just teda valis, vastas Kling, et nad eeldasid seda kuna olid veerandfinaali pääsejatest madalaima asetusega. Matchide vahega 3:1 sai poolfinaali pääsu Seppa juhitud meeskond, Kling lõpetas võistluse 8. kohaga.

Päeva teises ja ilmselt ka tugevaimas veerandfinaali paaris olid vastamisi itaallase Etture Botticini ja prantslase Maxime Mesnili meeskonnad. Arvestades, et Botticini oli sel võistlusel teise ja Mesnil neljanda asetusega, oleks see match võinud olla ka finaalmatch.

Esimese matchi võitis küll Botticini, kuid järgmised kuulusid Mesnilile ja ta pääseski edasi poolfinaali. Maxime Mesnil lausus pärast võistlust: «Oli raske võitlus, kuid minu meeskond tegi suurepärast tööd – olime väga kiired. Võisime kolm sõitu ja pääsesime poolfinaali.»

Täna, 12.augustil kell 10.00 algavates poolfinaalides Mati Sepp (EST), Maxime Mesnil (FRA), Simon Bertheau (FRA) ja Eric Monnin (SUI). Poolfinaalidest ja finaalidest toimub ülekanne Kanal12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles