Fotod: Soome peaminister väntas Helsingis Rattaga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Juha Sipilä rattasõidul.
Jüri Ratas ja Juha Sipilä rattasõidul. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas ja Soome valitsusjuht Juha Sipilä avasid täna Helsingis Eesti Vabariigi juubeliaastale pühendatud jalgrattasõidu.



Ratas ja Sipilä osalesid 24,2-kilomeetrisel distantsil. Ratase sõnul ühendavad Eestit ja Soomet erilised sõprussidemed. «Eelmisel aastal võtsime meeleolukalt Soome peaministri ja riigikantseleiga nende riigi 100. sünnipäeva puhul mõõtu jalgpallis Tallinnas. Seekord turgutasime vaimu ja keha ühisel jalgrattasõidul Helsingis,» ütles Ratas, lisades, et loodetavasti muutuvad sellised üritused traditsiooniks.

Ratas ja Sipilä arutasid Helsingis ka päevapoliitilisi küsimusi. «Ees ootab sündmusterohke ja Euroopale otsustav sügis. Peame Euroopa Liidus edasi liikuma mitmetes keerulistes küsimustes eesotsas Brexiti ja rändega,» tõdes Ratas.

Lisaks kõnelesid valitsusjuhid Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest  ja Eesti hiljutisest kogemusest. Soome valmistub praegu oma eesistumiseks 2019. aasta teises pooles. «Loodan, et Soome jätkab aktiivselt digiteemade ning idapartnerluse edasiviimist eesistumise ajal. Samuti Euroopa Liidu välispiiride tugevdamist,» märkis Ratas.     

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles