Vladimir Juškin: sõumees ja luuraja Helsingis. Vaatleja ülestähendusi (1)

Vladimir Juškin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Trump ja Putin kohtusid juuli keskel Helsingis.
Presidendid Trump ja Putin kohtusid juuli keskel Helsingis. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Balti Venemaa Uurimise Keskuse juht Vladimir Juškin analüüsib lõppeva suve poliitikaelu keskset sündmust – USA ja Venemaa presidendi kohtumist – ning leiab, et suurriikide suhted nõuavad eri valdkondade ekspertide hoolikat tööd, mis vajaks usaldust. Seda ei paista aga kuskilt.

Trumpi ja Putini rahvusvahelise vaatemängu esimene vaatus peeti juba 11. juulil, mil Brüsselis algas NATO tippkohtumine. Just sel päeval sõitis Putin Valamo saarele Issanda Muutmise kloostrisse, kus andis suud vaga Sergi ja vaga Germani säilmetele, süütas küünla Valamo jumalaema ikooni ees ja palvetas. Mida president palus, seda me ei tea.

Aga kahtlemata kanti talle ette, et otse enne tippkohtumise algust ei suutnud USA esindaja NATOs Kay Bailey Hutchison ajakirjanikele kindla sõnaga kinnitada, et Trump annab tippkohtumise lõppdeklaratsioonile allkirja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles