Mati Sepp on Match Race purjetamise Euroopa hõbe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivo Kallas

Haven Kakumäe jahisadama purjetamisstaadionil selgusid täna Euroopa meistrid Match Race purjetamises. Kuld läks seekord Šveitsi, Eric Monnini juhitud meeskonnale!

Võistlustel osales 16 meeskonda 13. riigist. Maailma Match Race edetabeli esikahekümnest oli kohal 10 meeskonda, mis on kõrgeim võistluste tase, mis Eestis siiani olnud. 

Kõrgeima, edetabelis 4. asetusega oligi šveitslase Eric Monnini meeskond, tema järel kohe edetabelis 5. asetusega itaallase Ettore Botticini meeskond ja siis juba koduvetes võistlev, edetabelis 7.asetusega Mati Sepp´a meeskond. Samuti oli osalemas ka valitsev Euroopa meister, edetabelis 9. asetusega prantslase Maxime Mesnili meeskond, kes seekord pidi leppima pronksmedaliga.

4. päeva jooksul said maailma tipp-purjetajad kogeda mittetüüpilist troopilist ja keerutavat maatuult, mis ei andnud eelist ka kohalikele. Neljapäeval ja reedel sõideti kahes erinevas grupis eelsõite, millest parematena pääsesid edasi 8 meeskonda veerandfinaalidesse. Eelsõitudest väljusid võrdse tulemusega Mati Sepp (EST) ja Simon Bertheau (FRA), kes võitsid seitsmest matchist 6.

Laupäevastest veerandfinaalidest pääsesid pühapäevasesse poolfinaali Mati Sepp (EST), Maxime Mesnil (FRA), Simon Bertheau (FRA) ja Eric Monnin (SUI). Prantslane Bertheau valis endale poolfinaali vastaseks Eesti tiimi ja kodupubliku rõõmuks  võiduga 3:1 pääses finaali Sepp. Teisest poolfinaali paarist, Mesnili ja Monnini vahel, väljus võitjana šveitslane 3:1. Seega olid finaalis vastamisi Sepp ja Monnin, ning kolmas-neljas koht tuli prantslastel omavahel ära jagada.

Team Monnin, Match Race EM 2018
Team Monnin, Match Race EM 2018 Foto: Aivo Kallas

Finaalis olid vastamisi tõelised oma ala tipud ja pidada tuli 5 sõitu, et selgitada välja Euroopa meister. Pingelistes duellides selguski võitja alles alles viimase matchi lõpumeetritel. Nii võrdsete vastaste puhul kasutatakse iga eksimus kohe ära ja paar sekundit liiga hilja tuuleiilile reageerimist jättis Sepp´a meeskonna hõbedale. Vöörimees Karl Kolk kommenteeris, et nad teadsid, et Monnini vastu ei ole kerge võistelda ja neid võitlusi on omavahel ennegi peetud - kord üks peal ja siis jälle teine. Kuid Mati Sepp´a tiim oli lõppkokkuvõttes tulemusega rahul ja lubas püüdlemist kullale jätkata.

Match Ra
Match Ra Foto: Aivo Kallas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles