TÜ ASK vahetas korvpallinaiskonna treeneri välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli naiskonna korvpallurid.
Tartu Ülikooli naiskonna korvpallurid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli naiskond alustab sel nädalal mängudega Eesti Naiste Korvpalli Meistriliigas. Naiskond on täienenud kahe mängijaga: U20 koondise kandidaadi Marii Pilvega ning Soomest naasnud Heila Rosenfeldiga. Jahti kuldmedalile juhib treeneripingilt sel hooajal Priit Saaron.

Tartu Ülikooli korvpallinaiskond on osa Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi (TÜ ASK) korvpallialasest tegevusest, mis hõlmab lisaks ka korvpallikooli, esindusmeeskonda ja duubelmeeskonda. «Meie hallata on nii meeste kui naiste Eesti tippu kuuluvad korvpallivõistkonnad. Sarnaselt on mõlema võistkonna selle aasta sihiks eelmise hooaja hõbemedalid vahetada kuldsete vastu,» sõnas TÜ ASKi korvpallidivisjoni direktor Andres Ottender.

Naiskonnas on toimunud ka mõningad muudatused. Kolm aastat peatreenerina tegutsenud Gerli Odruski asemel asub treeneripingile Priit Saaron. Saaron oli naiskonna treener ka aastatel 2002-2004. Treenerivahetusega loodetakse mängudele juurde tuua uut energiat ja lähenemist treeningprotsessi.

Lahkunud on kaks tagamängijat: Liisi Sokman ja Liisa Juul. Liisi küll ajutiselt ning ta on hooaja teisel poolel taas tagasi meie ridades. Juurde on tulnud KK Seitse kasvandik, eelmisel aastal Audenteses pallinud ja Eesti U20 koondise liige Marii Pilv. Taas on meie ridades näha ka Heila Rosenfeldti, kes eelmisel aastal tegi hea hooaja Soome klubis Forssan Alku.

Naiskonna igapäevase asjaajamisega tegeleb sel hooajal TÜ ASKi spordijuht Pille Tali, kes ka ise korvpallieluga hästi kursis on. Endise koondislase ja ka Tartu Ülikooli naiskonna mängijana teab ta mängijate vajadusi ja oskab neid lahendada. „Kindlasti on hea, et meie tugev põhituumik on samaks jäänud ja kõik, kes lisandunud on, annavad potentsiaali veelgi juurde,“ sõnas Tali. „Naiskonnal on kõik head eeldused edukaks esinemiseks – korralik põhituumik, uus treener, tasutajõud ja hea naiskonna vaim. Meid võiksid kõik karta.“

Kuni aastavahetuseni on naiskonnal viis meistriliiga mängu, neist kaks kodus. Esimene, mis on ühtlasi ka liiga avamäng on Tartu Ülikooli spordihoones juba neljapäeval kell 19.00. Mängu saab vaadata tasuta.    

Naiskonnas mängivad

Katre Arniste

Maarja Kalma

Janeli Lilleallik

Gerli Lõhmus

Triin Mitt (kapten)

Berta Mürk

Heila Rosenfeldt

Marii Pilv

Kairi Poljakov

Annika Rüütli

Ereli Säde

Kadri Tein

Triin Teppo

Laura Tomson

Kaiti Vasiljeva

Treener: Priit Saaron

Esindaja: Pille Tali

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles