Tallinna abilinnapea soovitab Eestil minna Lätiga sama teed (7)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova
Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova Foto: Liis Treimann

Riik peaks toetama mahetootjaid ning muutma mahetoidu kättesaadavamaks, alandades mahetoidu käibemaksu, leiab roheliste esinaine ja Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova.

«Suurim erinevus mahepõllumajanduse ehk ökoloogilise põllumajanduse ja tavapõllumajanduse vahel on see, et esimeses pole lubatud kasutada pestitsiide ega mineraalväetisi,» toob Izmailova oma ettepaneku ühe põhjendusena välja Äripäeva arvamusloos.

«Kas käibemaksumäär peaks olema üheksa protsenti, nagu seda on näiteks raamatutel ja majutusteenustel, või üldse null protsenti, tuleb otsustada avaliku arutelu ja täpsete arvutuste teel,» märgib Tallinna abilinnapea. Täna kehtib Eestis köögiviljadele 20-protsendiline käibemaksumäär.

Izmailova toob võrdluseks Läti, kes on selles osas meist ees – nimelt langetati Lätis maaelu ergutamise ja tervisliku toitumise edendamiseks puu- ja juurviljade käibemaksumäära 21 protsendilt sellest aastast viiele protsendile. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles