Finnairi tippjuht: alla 500 kilomeetri pole mõistlik lennata (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk
Finnairi lennuk Foto: Caro/Sorge

Finnairi jätkusuutliku arengu direktor Kati Ihamäki leiab, et pole mõttekas lennata alla 500 kilomeetri, sest see ei tasu end ära.

Reedel Paides Arvamusfestivalil esinenud Finnairi ühe tippjuhi Kati Ihamäki sõnul on tänapäeval sageli kahe linna vahel odavam lennata kui rongiga sõita, kuigi rongiga oleks keskkonnasäästlikum, vahendab Äripäev.

«Ma arvan, et inimesed muutuvad jätkusuutlikkusest aina teadlikumaks, kusjuures noorem generatsioon näib olevat palju teadlikum. Nii toit, eluase kui ka reisimine – seda kõike peab vaatama tervikuna,» põhjendas Ihamäki.

Küll aga märkis ta, et tänapäeval on sageli kahe linna vahel odavam lennata kui rongiga sõita, kuigi rongiga oleks keskkonnasäästlikum. «Me Soomes ütleme, et pole mõttekas lennata alla 500 kilomeetri, sest see ei tasu end ära, lausus Finnairi tippjuht.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles