Eesti õpilane osaleb esmakordselt rahvusvahelisel teadusmessil Hiinas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Joosep Kaimre esindab Eestit Hiinas toimuvas õpilasteaduse messil.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane Joosep Kaimre esindab Eestit Hiinas toimuvas õpilasteaduse messil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu kooliõpilane Joosep Kaimre osaleb oma teadustööga teisipäevast 20. augustini Hiinas Chongqingis toimuval rahvusvahelisel õpilaste teadusmessil Castic, millest võtavad osa 40 riigi noored teadlased.

Kaimre pälvis tänavusel õpilaste teadustööde riiklikul konkursil kolmanda preemia ning õiguse esindada Eestit rahvusvahelisel Hiina noorte teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni konkursil Castic 2018.

Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilase Joosep Kaimre töö «Toatemperatuurse fosforestsentsisüsteemi valmistamine ja iseloomustamine» eesmärk oli luua orgaaniline süsteem, mille sünteesiskeem oleks lihtne ja kasutaks odavaid lähteaineid. Uurimistöös välja töötatud materjali on võimalik kasutada orgaaniliste LED-ide valmistamisel.

Kaimre osalemist Casticul toetab Hiina Rahvavabariigi suursaatkond Eestis. Õpilaste teadustööde riiklikku konkurssi ning Joosep Kaimre reisi Hiina korraldab Eesti Teadusagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles