Eesti väikepangad pakuvad hiidudest märksa kopsakamat hoiuseintressi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui meie suurpankade pakutavad hoiuseintressid on väga madalad, siis väikestes pankades on need hoopis kopsakamad. Bigbank pakub näiteks võimalust hoiustada raha kuni kümneks aastaks intressiga 4,6 protsenti.

Üks sagedasemaid nõuandeid, mida pangad inimestele jagavad, kõlab ilmselt nii: kuna tavaliste hoiuste intressid on praktiliselt olematud, soovitame teil mõelda investeerimishoiustele.

Nii nagu tavahoiusel, on ka investeerimishoiustel põhiosa tagatud. Erinevuseks on aga see, et investeerimishoiuste intress ei ole garanteeritud ning ennetähtaegsel loobumisel tuleb maksta nn väljumistasu, mis võib ulatuda kuni 10 protsendini hoiusummast.

Investeerimishoiuste keskmine tärmin on reeglina umbes kolm aastat, mis võib kliendile tähendada, et lepingu ennetähtaegse katkestamise tõenäosus on üsna suur.

Pankade pakutavad hoiuste intressid on küll madalad, aga päris olematuteks võib nimetada vaid suurpankade intresse. Swedbanki, SEB, Sampo ja Nordea panga aastase tähtajaga hoiuseintressid jäävad vahemikku 1,7 kuni 2,05 protsenti, mõnede väikepankade (Marfin, Citadele ja LHV) aastaintressid ulatuvad aga enam kui kolme protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles