Eerik-Niiles Krossi Kõue mõis vaevleb maksuvõlas (4)

Armas Riives
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Eerik-Niiles Krossi juhitud Kõue Mõis OÜ maksuvõlg ulatub tänase seisuga ligi 160 000 euroni. Siiski ei plaani ettevõtja mõisa kinni panna, vaid jätkab ärimudelit muutes tegevust.

Kõue mõisa omaniku Eerik-Niiles Krossi sõnul koosneb ligi 160 000 euroni ulatuv mõisa maksuvõlg peamiselt sotsiaal- ja käibemaksust. „Mõis annab tööd ligi 25 töötajale ja seetõttu on maksukoormus väga kõrge,“ ütleb Kross. Ta lisab, et võlasummast ligi 70 protsenti on ajatatud ning mõis peab oma maksegraafikust siiski kinni.

Krossi sõnul tegutseb mõis jätkuvalt edasi, kuid kujundab senise ärimudel ümber. „Saabuval talvisel hooajal, alates 24. septembrist, tegeleme ürituste ja konverentsidega ehk ei teeninda enam üksikkliente,“ räägib Kross. Seejuures võtab mõis endiselt tellimusi vastu. Tänase seisuga ei ole koondatud ka ühtegi töötajat.

OÜ Kõue Mõis alustas tegevust 2006. aastal ning ettevõtet juhivad Eerik-Niiles Kross ja tema abikaasa Mary Kross.

Ettevõtte 2017. aasta majandusaasta aruanne on äriregistrisse veel üles panemata, kuna see on audiitoritel veel läbi vaatamisel.

Vaata graafikult lähemalt, kuidas on ettevõttel läinud varasemalt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles